Om din FarmCam Mobility inte ansluter kan detta möjligtvis lösas genom att gå igenom punkterna i listan nedanför:

1. Säkerställ att kameran har ström. Det uppladdningsbara batteriet kan tömmas fort om kameran används ofta, om den ofta triggas av PIR eller om det är kallt utomhus. Det uppladdningsbara batteriet kan inte laddas under 0 grader Celcius.

2. Kolla att simkortet har ett aktivt abonemang . Om du använder det inkluderade simkortet från Telia kan du kolla data abonemangets status i appen my.luda.farm. Om du använder ett simkort från en annan operatör behöver du aktivera simkortet och ha ett data abonemang hos din operatör. Följ guiden för att använda ett annat simkort: https://ludafarm.freshdesk.com/en/support/solutions/articles/14000105365

3. Kolla 4G mottagningen vid din kamera. En rekommendation är att ha åtminstone 50 % av maximal signalstyrka på kamerans plats.

4. Ibland behövs flera försök för att ladda videon från FarmCam Mobility i FarmCam 2.0 appen, vilket innebär att du kan behöva trycka ett par gånger med fingret på "play" på skärmen i appen tills live videon visas. Detta har att göra med faktumet att kameran gör anslutningsförsök närdu trycker på kameran och ibland krävs flera försök för att kameran ska ansluta.

5. Om inget av ovanstående fungerar ta kameran inomhus och ladda den vid rumstemperatur. Efter ett par timmar, med strömadaptern inkopplad, återståll kameran genom att följa guiden: https://ludafarm.freshdesk.com/en/support/solutions/articles/14000105369
    Kameran kommer att göra ett ljud vilket indikerar återställning och om du har tagt bort kameran från FarmCam 2.0 appen behöver du installera kameran på nytt enligt: https://ludafarm.freshdesk.com/en/support/solutions/articles/14000105363-installation-guide

6. Notera att kameran fungerar i temperaturer mellan -10 till +55 grader celcius. Här hittar du råd om hur du använder kameran under vintern eller i kallt väder: https://ludafarm.freshdesk.com/en/support/solutions/articles/14000127493-rechargable-battery-useage-and-storage-during-the-winter