FarmCam Mobility har en inbyggd PIR sensor, vilket innebär att den kan reagera på levande varelser framför kameran. PIR är aktiverat som standard. Om du inte vill att kameran ska spela in vid rörelse så behöver du inaktivera PIR alternativt ta bort SD kortet från kameran.

För att få pushnotiser kan du följa stegen nedan:

1. Kontrollera att PIR är aktiverad, klicka sedan på kugghjulet.

2. För att få pushnotiser, klicka på push-symbolen så att den är i färg. Kontrollera även att din telefon tillåter att appen får lov att skicka pushnotiser, detta hittar du under inställningar på din telefon.

3. Du kan sätta ett schema för när du vill att PIR sensorn ska vara aktiv. Välj PIR-inställningar.

4. Välj schema.

5. Välj vilka tider du vill ha PIR sensorn aktiv eller inaktiv. Du kan kopiera schemat till andra dagar i veckan, välj sedan Spara.

4. Du kan också välja känslighet på sensorn. Med högre känslighet kan sensorn reagera på objekt längre bort men det ökar risken för falsklarm.