Om din FarmCam Mobility S inte kan problemet lösas genom att gå igenom listan nedan:

1. Kontrollera att kameran har ström. Det uppladdningsbara batteriet laddas ur fort om kameran används mycket, om den triggas av PIR ofta eller om temperaturen är låg. Batteriet kan inte laddas under 0 grader Celsius.

2. Kontrollera att SIM-kortet har ett aktivt abonnemang. Om du använder det medföljande SIM-kortet från Telia kan du kolla statusen för dataabonnemanget på my.luda.farm. Om du använder ett SIM-kort från en annan operatör behöver du aktivera SIM-kortet och ha ett aktivt abonnemang från den operatören.

3. Kontrollera 4G-mottagningsnivån vid kamerans position. En rekommendation är att ha minst 50 procent av den maximalt möjliga signalstyrkan vid kamerans position.

4. Ibland kan det ta flera försök att ladda livevideo från FarmCam Mobility S i FarmCam 2.0-appen, vilket innebär att du måste trycka ett par gånger med fingertoppen "play"-skärmen i appen tills livevideo dyker upp. Detta har att göra med att kameran gör anslutningsförsök när du trycker skärmen och ibland behöver kameran flera försök för att ansluta.

5. Om inget av ovanstående fungerar, ta in kameran och ladda den i rumstemperatur. Efter ett par timmar, med strömadaptern fortfarande inkopplad, återställ kameran genom att följa dessa steg:

1. Ta bort kameran från FarmCam 2.0-appen.
  2. Återställ sedan kameran med den medföljande återställningspinnen och se till att den synkroniseras när den starta   (den ska säga "network connection succeeded").
  3. Ladda sedan ner den senaste versionen av FarmCam 2.0 (ver.4.34.2.0). När den är installerad, para ihop FarmCam   Mobility S med FarmCam 2.0 appen.

6. Observera att kameran kan användas i temperaturer mellan - 10 till +55