FarmCam HD is är begränsad till 4 kameror per mottagare. Om du har behov för fler kameror, upp till 8 st, är det möjligt att köpa två kitt med upp till 4 kameror vardera. Dock för att få det till att fungera krävs att följande är uppfyllt:

1. Bra internet uppkoppling (om inte enbart TV används för bevakning)
  2. Inte mycket störningar från andra nätverk i omgivande miljö samt få andra produkter som kommunicerar över 2,4 GHz.
  3. Du behöver veta vilken kanal din router är inställd på. Mottagarboxarna behöver ställas in på kanaler som inte överlappar med varandra eller routern. Låt säga att routern kommunicerar på kanal 1, då finns det tre andra kanaler som inte överlappar med varandra: Kanal 5, 9 och 11 dessa kanaler kan i så fall mottagarboxarna ställas in att användas. Se bild nedan:

Steg för att installera två mottagare:

1. Starta den första mottagaren och koppla den till en TV eller skärm via HDMI kabel.
  2. Starta fyra kameror, se till att de har fri sikt till mottagaren och att video visas från samtliga kameror.
  3. Via TV-gränssnittet välj Meny --> Nätverk --> Wifi inställningar
  4. Ändra SSID från WIFI_NVR_AP till valfritt nytt namn. De två mottagarna behöver ha olika SSID.
  5. Byt kanal till t.ex. 5 om routern är på kanal 1 och den andra mottagaren behålls på kanal 9 (enligt bilden ovan).
  6. Spara ändringarna och se till att samtliga kameror är uppkopplade till mottagaren så dem får uppdateringen.
  7. Nu kommer de två systemen inte störa varandra så du kan starta den andra mottagaren och dess kameror.
  8. Notera att om du återställer den första mottagaren kommer den återfå de ursprungliga inställningarna, vilket gör att de två systemen stör varandra, så installationsprocessen ovan behövs göras igen.