FarmCam Mobility kommer med ett uppladdningsbart batteri med 7800 mAh/3.6V. I standby läge räcker ett fullladdat batteri i ungefär 2 månader. När du använder kameran blir batteritiden kortare eftersom direktsändning, och uppspelning av video konsumerar mer energi. Om du konstant skulle kolla på direktsändning eller inspelningar från kameran räcker batteriet 500 minuter.

Dessutom, om PIR är aktiverat så triggas kameran av rörelse och spelar in händelsen. Ett tips för att spara batteritid är att ställa in ett schemat för PIR så att det bara aktiveras tider på dynget då det är intressant. Om kameran används för att övervaka djur och inspelning inte behövs är det bra att inaktivera PIR för att spara batteri.

https://support.luda.farm/en/support/solutions/articles/14000108978-pir-and-push-notifications

Ett exampel: om kameran triggas av rörelse 5 ggr/dag, 5 ggr/natt och spelar in 15 s per tillfälle och visar video 6 ggr/dag i 20s per gång så räcker ett fulladddat batteri i snitt i 4 veckor.

Du kan följa batterinivån genom att välja Inställningar --> Batteri

Där kan du hitta batterinivån från de senaste 30 dagarna.