Om du vill använda ett annat micro SIM-kort än det som är inkluderat i FarmCam Mobility boxen så kommer det fungera automatiskt med operatörerna i listan nedan. Notera att du behöver aktivera SIM kortet med din operatör och inte via my.luda.farm då my.luda.farm endast kan aktivera det medföljande SIM-kortet.

Efter att det nya SIM-kortet har fått ett aktivt abonnemang så kan du testa det i din smartphone för att säkerställa att det fungerar. Om SIM kortet har en PIN kod måste den inaktiveras innan man sätter in det i kameran.

Om du sätter in ett SIM kort med aktiverad PIN kod så kommer kameran inte kunna använda det. Du kan inaktivera PIN koden i din telefon, via inställningar. För iPhone går du till Inställningar > Mobilnät >SIM PIN som du inaktiverar.

Land
Operatör(er)
Belgien
Orange, Base, Proximus
Bulgarien
Vivacom, A1
Cypern
Cytamobile, Vodafone
Danmark
Telia
Estland
Elisa, Tele2
Finland
Sonera, Elisa, DNA, Ålcom
Frankrike
Orange, SFR, Bouygues Telecom
Georgien
MagtiCom
Grekland
Cosmote, Vodafone, Wind
Irland
Vodafone, (Endast 4G LTE, Tre (ENDAST 4G LTE)
Island
Vodafone, Síminn
Italien
Vodafone, Tre, Wind, Iliad
Kroatien
A1
Lettland
Tele2, LMT
Litauen
Tele2, Telia, BITĖ
Luxemburg
Post, Tango
Malta
Go, Melita
Nederländerna
Vodafone, KPN, T-Mobile, Tele2
Norge
Telia, Telenor
Polen
T-Mobile, Play, Organge, Plus
Portugal
MEO, WTF, Vodafone, NOS
Rumänien
Vodafone, Digi, Orange
Ryssland
MTS, Beeline, Tele2
Schweiz
Swisscom, Sunrise, Salt
Slovakien
4KA, Telekom, Orange
Slovenien
A1
Spanien
Vodafone, Hits Mobile, Simyo, Orange
Storbritannien
O2, Tre, EE, Vodafone (Endast förbetald SIM-kort)
Sverige
Telia, Telenor
Tjeckien
Vodafone, Eurotel
Tyskland
Telekom (ENDAST 4G LTE), Vodafone, O2
Ukraina
Vodafone, Kyivstar
Ungern
Telenor, Vodafone, Telekom
Österrike
Drei,  A1 (Stödjer ej MVMO), T-Mobile

Om din operatör inte finns med i listan får du följa dessa steg:

1. Skapa en .txt fil på din dator och ge det namnet "my_custom_apn.txt". Notera att namnet på filen inte kan vara något annat. Du finner ett exempel bifogat.

2. Fil-innerhållet ska vara enligt nedan. Vänligen kontakta din mobiloperatör för att ta reda på SIM-kortets APN, användarnamn och lösenord.

apn=

username=

password=

Till exempel:

apn=1234567

username=admin

password=1234

3. Sätt in SD-kortet i datorn och formatera SD kortet. Spara .txt filen till rotkatalogen på SD kortet.

4. Ta bort batteriet ur FarmCam Mobility, sätt in SD kortet, SIM-kortet och batteriet igen, sedan tryck på resetknappen med en nål.